Bitcoin PayPal’ı geride bıraktı, Visa’ya göz dikti

Kripto paraların önündeki en önemli engellerden biri, kuşkusuz gerçek dünyada kullanılabilirliklerinin sınırlı olması. Fakat alınan son bilgilere göre Bitcoin işlem hacmi bakımından PayPal’ı geride bıraktı ve Visa’ya yetişme yolunda ilerliyor.

New York merkezli yatırım şirketi ARK Invest’in kripto para birimi analisti Yassine Elmandjra’ya göre, Bitcoin işlemlerinin dolar değeri, sadece 2018’de 1,3 trilyon dolarlık işleme sahne olan PayPal’ı geride bıraktı.

Bitcoin’s base layer transaction volume doesn’t compare to Visa’s, MC’s et al. But it was never supposed to. pic.twitter.com/jiPpxR4SOQ

— Yassine Elmandjra (@yassineARK) 22 Ağustos 2018

Bitcoin, 2015’ten bu yana istikrarlı bir büyüme gösterdi ve daha sonra 2017’de, işlem hacmindeki sekiz kat artışla dünyanın en büyük kripto para birimi haline geldi. Bitcoin’in 2013’ten bu yana yıllık %80,17 oranında artış kaydettiği hesaba katıldığında, 2022 yılında 13 trilyon dolarlık teorik işlem hacmiyle Visa’yı geçmesi bekleniyor.

Bitcoin işlem hacmi Visa’yı ancak teoride yakalayabilir

Ancak önceki tweetlerinin aksine Elmandjra, Bitcoin’in taban katmanını gösteren başka bir grafik daha yayınladı.

Bu grafikte Bitcoin işlemlerinin çoğunun spekülatif ticaretten geldiği ve Visa ile kıyaslanmasının pek mantıklı olmadığı ifade ediliyor.

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir