Almanya’da Madencilik için elektrik çalan kişiler yakalandı

Alman Saksonya eyaletinde polis, kripto para madencisi bir grup şüpheliyi elektrik çalmak suçlaması ile tutukladı.

Polis memurlarının, eski elektrik hizmetleri şirketi PGH Elektro’nun binasında faaliyet gösteren 49 bilgisayar sistemini takip ettiği bildirildi. En az 2017’den beri, madencilik çiftliğinin 30 haneye kadar elektrik harcadığı ve etkilenen elektrik tedarikçisinin verdiği zararın yaklaşık 220.000 avro (250.053 $) olduğu bildiriliyor.

Yerel haber sitesi FreiePresse’e göre, 49 bilgisayardan 30’unda toplam 80 grafik işlem birimi (GPU) kurulu olan özel kripto para birimi madenciliği donanımı bulunuyordu. Baskın sırasında, polisin kripto para birimi madenciliği faaliyetini yürütmek için elektrik çaldığı için beş erkek ve bir kadını tutukladığı bildirildi.

Aralık ayında, Bitcoin’e (BTC) ve Ethereum (ETH) madenciliği ile 3 milyon dolar değerinde elektrik çaldığından şüphelenilen Tayvanlı bir adam tutuklandı. Şüpheli, elektriği 100 milyon yuan (14,5 milyon $) değerindeki kripto para madenciliği için çalmakla suçlandı. Yang’ın elektrik tesislerini, elektrik ölçümünü ve çalınan gücün tespit edilmesini önleyecek şekilde yeniden tesis etmesi için işe aldığını bildirdi.

Ekim ayında, bir Çinli vatandaş BTC madencilik faaliyetlerini yürütmek için bir tren istasyonundan güç çalmak suçuyla üç buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir