Nasdaq, Brave New Coin den aldığı Bitcoin ve Ethereum Fiyat Endekslerini Listelemeye Başladı

Nasdaq, Amerika Birleşik Devletleri blok zinciri ve kripto pazarı veri şirketi Brave New Coin’den (BNC) iki kripto para birimi fiyat endeksini canlı olarak listelemeye başladı.

İlk olarak bu ayın başlarında açıklanan BNC’nin Bitcoin likit Endeksi (BLX) ve Ethereum likit Endeksi (ELX) entegrasyonu, Nasdaq’ın Global Endeks Veri Hizmeti’ni (GIDS) kullanan müşteriler için yeni veriler açacak.

Hareket, BNC’nin Ripple (XRP) fiyatını izleyen ayrı bir endeks oluşturma planlarının önüne geçti. Coinbase Pro’da Salı günü başlatılan belirteç, ancak Nasdaq’ın gelişimin son aşamalarında yer alan dizine ev sahipliği yapıp yapamayacağı bilinmiyor.

BNC CEO’su Fran Strajnar, “LX [Likit Endeksi] programı, sıvı kriptografik varlıkların net ve şeffaf fiyat keşfi ihtiyacından doğdu ve bugün daha büyük bir ihtiyaç oldu, o zaman bu programı başlattığımızda 2015 yılındaydı” dedi.

Nasdaq’ın kendi kripto para birimi ile ilgili teknoloji ürünleri grubunun artan popülaritesini görüyor.

Özellikle, geçtiğimiz ay şirket yedi adet borsa emri defterleri üzerinden gerçekleşen yasadışı piyasa faaliyetlerini izlemeye yardımcı olan piyasa izleme aracını kullandığını açıkladı.

CEO Adena Friedman, kripto para birimi sektörüne hizmet etmenin uzun vadeli uygulanabilirliğine inancını da açıkça belirtti.

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir