Ernst & Young, Kripto Para Birimlerini Rapor Eden Vergi Aracını Duyurdu

Dünyanın Büyük Dört denetim firması Ernst & Young, 4 Mart’ta yayınlanan bir basın açıklamasına göre, kripto para birimi işletmelerinde muhasebe ve vergi hazırlamak için bir araç duyurdu.

EY Kripto-Duran Varlıklar Muhasebesi ve Vergi (CAAT) adı verilen yeni araç, hem bilançolarında kripto para birimi olan kurumsal müşteriler hem de kripto varlıklarını daha küçük bir ölçekte ticaret yapan bireyler tarafından dijital döviz işlemlerinde muhasebe ve vergi hesaplamaları geliştirmek için tasarlanmış. Hizmet, EY TaxChat’i kullananlar ve EY Özel Müşteri Hizmetleri müşterileri için geçerli olacak.

EY CAAT’ın “neredeyse tüm” büyük borsalardan kripto para birimi işlemleri hakkında bilgi edinebileceği, çeşitli kaynaklardan verileri birleştirebileceği ve kripto para birimi ile ilgili İç Gelir Servisi (IRS) vergi iadeleri dahil olmak üzere otomatik olarak raporlar üretebileceğini bildiriyor. EY, kripto varlıklarına sahip olan müşteri sayısında önemli bir büyüme kaydettiğini söylüyor.

Geçen ay, ABD vergi hazırlama yazılımı TurboTax Online’ın, hizmetlerine kripto para birimi vergi hesaplaması eklemek için CoinsTax, LLC ile ortaklık kurduğu bildirildi. Hizmet, kullanıcıların işlem verilerini doğrudan büyük borsalardan almalarını sağlayacak. Hesaplandığında, sermaye kazancı ve gelir raporları doğrudan Form 1040 Çizelge D’ye indirilebilir veya yüklenebilir olacak.

Ocak ayında, büyük Amerikan kripto borsası ve cüzdan servisi Coinbase, ABD’deki müşterilere TurboTax ile bir entegrasyon yoluyla kripto alım satımında vergi talep ettikleri için kaynaklar ekledi. Coinbase.com ve Coinbase Pro kullanıcıları, TurboTax Premier yazılımının yeni, kriptoya özel bir bölümüne işlemleri otomatik olarak içe aktarabilecekler.

Bu arada, ABD’nin Ohio eyaleti, işletmelerin önde gelen kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) kullanarak vergi ödemelerine izin veren ilk ülke oldu. İşletmelerin, devlet hazine ofisi tarafından kurulan çevrimiçi bir portal üzerinden BTC kullanarak 23 farklı vergi ödemesine izin veriliyor.

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir