Reuters: Fransa AB Üye Devletlerini Kripto Para Düzenlemelerini Kabul Etmeye Zorluyor

Reuters’in 15 Nisan’da yaptığı haberde, Fransa’nın diğer Avrupa Birliği üye ülkelerini kendisininkine benzer kripto para birimi düzenlemeleri kabul etmeye ikna etmeye çalışacağı bildiriliyor.

Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Fransa’nın diğer AB ülkelerini geçen hafta Fransa’da onaylanana benzer kripto para birimi düzenlemelerini kabul etmeye teşvik edeceğini belirtti. Habere göre, Fransa kripto para birimi ihraççılarını ve tüccarlarını resmi olarak tanıyarak ve Fransa’ya çekerek kazançlarını vergilendirmeyi hedefliyorlar.

Yeni kabul edilen yönetmelik uyarınca, kripto para birimi işletmecileri, yetkililerin, yeni bir tokenin ihraç edilmesinin veya bir alım satım platformunun arkasında duranları, işletmelerin planlarını ve Para Karşıtı Aklanmayı Önleme (AML) önlemlerini denetlediğini doğrulayan bir sertifika için başvurmak zorunda kalacaklar.

Le Maire, “Avrupa ortaklarıma, Fransız deneyiminden esinlenilen kripto varlıkları hakkında tek bir düzenleyici çerçeve oluşturmamızı önereceğini söyledi. Bizim modelimiz doğru olan. ” dedi.

Yine geçen hafta, Fransa Ulusal Meclisi, bireylerden işletmelere tasarrufların yeniden yönlendirilmesi de dahil olmak üzere yerel işletme gelişimini teşvik etmek için tasarlanan bir tasarıyı kabul etti. “Planın bir öncülüğünü ve dönüşümünü planlayın” (Pacte) olarak bilinen yasa, Fransa’daki sigorta sağlayıcılarının yatırım miktarına sınırsız olarak kripto para birimine yatırım yapmalarını sağlıyor.

Geçen ay İsviçre hükümetinin yasama organı olan Federal Meclis, Federal Konsey’e mevcut yasaları kripto para birimi düzenlemesi için uyarlama talimatı verilmesini onayladı. Hareket, kripto para birimi kullanıcılarının haraç ve kara para aklama gibi yasadışı faaliyetlerden korunmasında algılanan boşlukları kapatmayı hedefliyor.

Ocak ayında, Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) kripto para biriminde daha fazla araştırma yapılmasını önerdi ve 2019’da sektörle ilgili “bir dizi eylem” gerçekleştirecek. EBA, üye ülkelerdeki yetkililerin mali faaliyetlerini rapor etmelerine yardımcı olmak için evrakları yayınlamayı planladığını belirtti. Bunun daha resmi bir yol olduğunu savundu. Örgüt ayrıca, kripto para birimiyle ilgili riskler konusunda şeffaflığa ve uygun kamu uyarılarına duyulan ihtiyacı vurguladı.

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir