Bitcoin İçin Lightning Network Zamanı

Blockchain geliştirme şirketi Lightning Labs, 23 Nisan’da yayınlanan bir blog yayınına göre, Lightning Network (LN) istemcisinin ana bitcoin (BTC) ağı için ilk alfa sürümünü çıkardığını duyurdu.

Duyuru, bunun hala yazılımı denemeye başlamak isteyen test uzmanlarına ve geliştiricilere yönelik erken bir sürüm olduğunu belirtiyor. Geliştiriciler ayrıca, kullanıcıların uygulamaya kaybedeceklerinden daha fazla fon koymamaları gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Ayrıca, sürüm macOS, Windows ve Linux’u desteklerken, yayın, bunun mobil bir sürümün geliştirilmesinde önemli bir adım taşı olduğunu da belirtiyor. Takım notları:

“Ana ağ iOS ve Android uygulamalarımızı en kısa sürede ortaya çıkarmak için mümkün olan en hızlı şekilde çalışıyoruz.”

Lightning Labs ayrıca, bitcoin’in temel aldığı prensipler olan gizlilik, güvenlik ve kendi kaderini tayin etme taahhüdünde olduğunu iddia ediyor. Duyuru, bu prensiplere uygun bir sistem sunmak için şirketin, gözaltına alınmayan müşteri çözümünü kullanmak için kolay kullanımlı bir çözüm piyasaya sürmesi gerektiğini açıklıyor. Yazı notları:

“Bitcoin ve Lightning’i herkese önermek, insanlardan karmaşık kurulum işlemlerini takip etmelerini veya fonlarının kontrolünü güvenilir meslektaşlarına devretmemeleri anlamına gelmiyor.”

Yeni yayımlanan çözüm, tüm blok zinciri önce indirmeden veya fonlar üzerinde kontrol devretmeden LN ölçeklenebilirlik çözümünün kullanılmasına izin verdiği bildirilen Neutrino bitcoin hafif istemcisini kullanıyor. Duyuruya göre, Neutrino sadece akıllı telefonlar ve diğer düşük güçlü cihazlarda pratik kullanım için dakikalar içinde yapılabilecek onlarca megabayt indirmeli ve doğrulamalı olacak.

Kripto ödemeleri işleme startup şirketi Moon, e-ticaret yapan müşterilerin Amazon gibi sitelerdeki alışverişlerde LN bitcoin cüzdanlarını kullanmalarını sağlayan bir web tarayıcı uzantısı yayınlıyor.

Ayrıca, bu ayın başında, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Sparkswap’in bitcoin LN’ye dayanan merkezi olmayan bir takas oluşturmak için başarılı bir tohum toplama turu gerçekleştirdiğini duyurdu.

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir