OKEx, Türk Lirası ile Visa ve MasterCard Üzerinden Kripto Para Alımını Başlattı

OKEx; Visa ve MasterCard ödeme yöntemleri ile Türk lirası dahil 30 farklı fiat birimle kripto para satın almayı mümkün kıldı.

Önde gelen kripto para spot ve türev piyasası OKEx; Visa, MasterCard ve Apple Pay gibi ödeme yöntemleri aracılığıyla, 30 farklı fiat (itibari) para birimi satın almanın artık mümkün olduğunu açıkladı.

Destek verilen para birimleri arasında Türk lirası da var.

3 Nisan tarihinde resmi OKEx blog sayfasından yapılan duyuruda, OKEx fiat ağ geçidi üzerinden kullanıcıların oldukça düşük ve yer yer %0 işlem ücreti ile Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) ve OKB satın alabildikleri ifade edildi.

Kolaylık önemli

Açıklamada kripto para borsalarının, fiat para birimleri üzerinden kripto para ticareti engellerini yıkmak ve lisans alabilmek için, tüketiciden tüketiciye (Customer-to-customer – C2C) veya fiat destekli kripto borsalarıyla iş birliği yaptıkları söylendi.

Gündelik yatırımcılar için işlem kolaylığı çok önemli. İnsanlar, sahip oldukları para birimleri üzerinden hızlıca kripto para satın almak istiyorlar. Birden fazla para birimi arasında dönüşüm yapma zorunluluğu kullanıcıların kafaları karışabiliyor ve kripto para ekosistemine dahil olmaktan vazgeçebiliyorlar.

Kullanıcıları hiç yormadan, tek adımda kripto para satın almayı sağlayan borsa ve hizmet sağlayıcılar bu alanda bir adım önde oluyorlar.

30 fiat para birimine ve 17 ödeme yöntemine destek veriliyor

OKEx; dolar, avro, sterlin, Japon yeni, Rus rublesi, Kore wonu ve Türk lirası desteği sunmaya başladı. Kullanıcılar Visa, MasterCard ve Apple Pay dahil olmak üzere 17 farklı ödeme kanalı üzerinden kripto para satın alabiliyorlar. İlk siparişte OKEx, 100 dolar veya daha fazla kripto para satın alan kullanıcılara 10 dolar değerinde BTC hediye ediliyor.

Yeni özellik hakkında konuşan OKEx CEO’su Jay Hao, şu ifadeleri kullandı:

“Fiat-kripto ağ geçidi OKEx’teki kullanıcı deneyimini artırmak için önemli bir adım. Başlıca ödeme yöntemlerini zaten kullanıma açtık, ancak bununla yetinmeyeceğiz. Fiat para birimlerini kriptoya dönüştürme işlemlerini kolaylaştırmak kripto para benimsenmesi için kritik öneme sahiptir. Daha fazla kişinin kripto paraya kolayca erişebilmesi için satın alma işlemlerini basitleştirmeye devam edeceğiz.”

Mart ayında türev borsalarında işlem hacmi 600 milyar doları aştı

Cointelegraph tarafından bildirildiği gibi, kripto para türev işlemleri mart ayında, yüzde 5 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 600 milyar dolarlık işlem gerçekleştirildi. OKEx, BitMEX, Huobi ve Binance’ın türev piyasalarının toplam hacmi ise tüm piyasanın yüzde 86’sına ulaşarak 514 milyar dolar seviyesindeydi.

28 Şubat tarihinde OKEx, DDoS saldırısına uğramıştı. Cointelegraph’a konuşan OKEx temsilcisi, hizmet reddi saldırısının kısa sürede gerçekleştiğini ve yurt dışındaki müşterilerin saldırıdan etkilenmediğini söylemişti.

Cointelegraph

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir