PwC’nin Yeni Raporuna Göre Kripto Fon Toplama Faaliyetleri Asya ve Avrupa’ya Taşındı

Büyük Dörtlü denetim şirketi PwC’nin son raporuna göre kripto para alanındaki fon toplama faaliyetlerinin çoğu Amerika’dan Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya-Pasifik bölgelerine kaydı.

Büyük Dörtlü denetim şirketi PwC’nin son raporuna göre kripto para alanındaki fon toplama faaliyetlerinin çoğu Amerika’dan Avrupa, Orta Doğu, Afrika (EMEA) ve Asya-Pasifik (APAC) bölgelerine kaydı.

PwC’nin İkinci Küresel Kripto M&A ve Fon Toplama Raporu’na göre 2019’da kripto alanındaki fon toplama faaliyetleri yüzde 18 daha az destek gördü, alandaki birleşme ve alımlar (M&A) ise yüzde 40 artış gösterdi.

Fonlama genel anlamda azalırken, pastada APAC ve EMEA bölgelerinin payı ise arttı. APAC ve EMEA bölgeleri, 2018 yılında toplam fon toplama ve M&A anlaşmaları değerinin yüzde 44’ünü oluştururken bu sayı 2019’da yüzde 51’e yükseldi.

Aynı dönemde Amerika’nın söz konusu alanlarda payı ise yüzde 55’ten yüzde 48’e geriledi.

PwC'nin Yeni Raporuna Göre Kripto Fon Toplama Faaliyetleri Asya ve Avrupa'ya Taşındı Altcoin Bitcoin

Bölgeye göre fon toplama ve M&A değeri, 2018 ve 2019. Kaynak: PwC 

PwC, Amerika’dan bahsi geçen bölgelere kaymanın bu yıl boyunca da devam etmesini bekliyor:

“2019’da APAC ve EMEA bölgeleri, küresel kripto M&A ve fon toplama alanında daha büyük bir rol oynadı. Bu trendin 2020’de de devam etmesini bekliyoruz. Özellikle de APAC ve EMEA bölgelerindeki aile şirketlerinin küresel krizi piyasaya girmek için iyi bir zaman olarak yorumlayacağını düşünüyoruz.”

PwC, 2019 yılında fonların daha gelişmiş şirketlere kaydığını açıkladı. 2018 yılında fonların yüzde 71’i henüz kurulma aşamasında olan şirketlere aktarılırken bu oran 2019 yılında yüzde 59’a geriledi.

PwC'nin Yeni Raporuna Göre Kripto Fon Toplama Faaliyetleri Asya ve Avrupa'ya Taşındı Altcoin Bitcoin

Gelişim aşamalarına göre kripto şirketlerin fon toplama oranları, 2018 ve 2019. Kaynak: PwC 

Cointelegraph

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir