Coinbase: Bitcoin Altından Daha İyi

Coinbase’in yeni raporuna göre COVID-19 salgını, Bitcoin’in altına kıyasla avantajlarını ortaya çıkardı.

ABD merkezli öncü kripto borsa Coinbase tarafından yayınlanan rapora göre Bitcoin (BTC), altına kıyasla bazı ayrı avantajlar sunuyor. Raporda Bitcoin’in bu avantajları fiziksel tedarik zincirine bağımlı olmaması sayesinde sunduğu belirtiliyor.

Rapor yazarları ”Bitcoin ve altının nadir ve küresel olarak erişilebilen değer birimleri olarak temelde benzer olduğunu” belirtse de, altının corona virüs kaynaklı mevcut arz sıkışmasının Bitcoin’in üstün küresel erişilebilirliğini gösterdiğini ileri sürdü.

Bitcoin’in altına kıyasla avantajları

Coinbase, 2 Mayıs tarihli raporda COVID-19 salgınının Bitcoin’in altına kıyasla avantajlarını ortaya çıkardığını ileri sürdü. ”Bitcoin, kırılgan fiziksel tedarik zincirlerine bağımlı değil ve gerçekten küresel olarak erişilebilir.”

Coinbase, tedarik zincirlerinde yaşanan aksamaların farklı piyasalarda bambaşka nadirlik seviyesine neden olduğu ve dünya genelinde altın piyasalarında fiyat makasları oluşmasıyla sonuçlandığına dikkat çekti.

Raporda New York ve Londra’da altın fiyatı arasında yüzde 4,5 fark olduğu belirtildi. Bu fark, Comex’in vadeli işlem sözleşmelerinin teslimi için kullanılan altın külçelerinin eksik olmasından kaynaklandı.

Rapora göre Batı Avustralya’daki Perth Mint, arz darlığını kapatmak için altın üretimini artırdı ve New York’a en az 11 bin külçe altın gönderdi.

COVID-19 salgını Bitcoin’i etkilemedi

Coinbase, altın dökümhaneleri, madenler ve tedarik zincirlerinin salgından etkilenmesine rağmen Bitcoin’in çekirdek protokolünün tasarlandığı gibi faaliyet göstermeye devam ettiği belirtildi. Bitcoin’in hash oranı rekor seviyeye tekrar yaklaştı.

Bitcoin, yaklaşık olarak altınla eşit derecede nadir olacak olsa da, altına kıyasla ışınlanabilirlik avantajına sahip.

“Bitcoin’in mevcut durumda yüzde 3,6 olan enflasyon oranı 12 Mayıs’ta yüzde 1,7’ye düşecek ve altınla neredeyse eşit derecede nadir olacak. Altın madenleri ve dökümhaneleri faaliyetleri durdururken, Bitcoin’in küresel madencilik ekosistemi güncel hash oranı ölçümlerine göre sağlam bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor.”

Cointelegraph

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir