İDDİA: Madencilik Gelirinin Düşmesi Boğa Piyasasının Başlangıcını Temsil Ediyor

Makro göstergeler, Bitcoin’in yeni bir yükseliş trendinin eşiğinde olduğuna işaret ediyor.

Bitcoin (BTC) madencilerinin geliri, bu yıl ikinci kez 2019 başlarındaki seviyeye düştü. Gelir dibi her gördüğünde, Bitcoin için bir yükseliş trendi başladı.

Bitcoin madencilerinin günlük geliri, 7 milyon dolar civarını en son 13 Mart 2020’de gördü. Bitcoin fiyatı, aynı tarihte BitMEX üzerinde 3.600 dolara kadar gerilemişti.

Madencilik geliri 13 Mart’ta dibi gördükten sonra Bitcoin fiyatı, sonraki bir buçuk ayda yüzde 177 yükselerek 3.600 dolardan 10 bin doların üzerine tırmandı.

İDDİA: Madencilik Gelirinin Düşmesi Boğa Piyasasının Başlangıcını Temsil Ediyor Bitcoin

Benzer bir trend başlayabilir

Bitcoin madenciliği gelirinin hızlı bir şekilde düşmesi, madencilerin istenmeyen piyasa koşulları nedeniyle işi bıraktıkları anlamına geliyor.

12 Mart ile 13 Mart arasında madencilik geliri, Bitcoin fiyatında 24 saat içerisinde yaşanan yüzde 50 düşüş nedeniyle geriledi. Bu kez gerilemenin sebebinin halving’in madencilik ekosistemine yaptığı etki olduğu düşünülüyor.

Yarılanmadan önce madenciler, günde yaklaşık 1.800 BTC üretiyorlardı. Madenciler, mevcut durumda ise günde yaklaşık 900 BTC üretiyorlar.

Bitcoin fiyatı ise yarılanma öncesine yakın seviyelerde seyrediyor. Küçük madenciler için Bitcoin fiyatındaki durağanlık, faaliyetlerini geçici bir süreliğine durdurmak için yeterli bir sebep teşkil ediyor.

Bu durum, piyasada korkunun doruk noktaya ulaşması nedeniyle genellikle Bitcoin fiyatında dibin görüldüğü anlamına geliyor. Zincir dahilindeki verilere göre Bitcoin, yeni bir boğa döngüsü başlamadan önceki dip seviyesini görmüş durumda.

Diğer makro göstergeler de iyiye işaret ediyor

Günlük üretilen Bitcoin sayısını piyasa trendini ölçmek için kullanan makro gösterge The Puell Multiple, Bitcoin fiyatının dibe yaklaştığını gösteriyor.

İDDİA: Madencilik Gelirinin Düşmesi Boğa Piyasasının Başlangıcını Temsil Ediyor Bitcoin
Bitcoin fiyatının dibe yaklaştığını gösteren makro gösterge. Kaynak: Lookintobitcoin

Puell Multiple kısa vadede bir gerilemenin daha yaşanabileceğini öngörse de, Bitcoin’i 2019 başlarında boğa piyasasına sokan 2018 tarzı bir trendin başladığını gösteriyor.

Bitcoin fiyatı, 2019 başlarından ortasına 4 bin dolardan 14 bin dolara yükselmişti.

Göreli Güç Endeksi (RSI ve Hareketli Ortalama Iraksama Yakınsama (MACD) gibi teknik göstergeler de geniş zaman çerçevesinde Bitcoin’in yüzde 160 değer kazanmasına rağmen tepe noktasına hiç yakın olmadığını ortaya koyuyor.

İDDİA: Madencilik Gelirinin Düşmesi Boğa Piyasasının Başlangıcını Temsil Ediyor Bitcoin

Bitcoin’in tepe noktasına ulaşmadığını gösteren dalgalanma endeksi. Kaynak: Mohit Sorout

Cointelegraph

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir