Çin’deki Gizemli Tepeciklerin Altından Bitcoin Madenciliği(!) Çıktı

Çin’in kuzeyindeki Daqing şehrinde gizemli bir olayı araştıran polis ekipleri, gerilim filmlerinden fırlamış gibi görünen bir sahneyle karşılaştı. Yetkililere bildirilen gizemli aşırı elektrik kullanımı hakkında araştırma yapan polis ekipleri, bir tarlada yer alan mezar tepeciğine benzer iki toprak yığınıyla karşılaştılar. Tepecikler üzerinde yapılan araştırma, bu tepeciklerin sanıldığı gibi gizemli bir cinayetin kurbanlarının mezarlarına değil, Bitcoin madenciliğine ait olduğunu gösterdi. 

Bölgede faaliyet gösteren bir petrol firması, geçtiğimiz günlerde nedeni anlaşılamayan bir şekilde elektrik gücünde kayıp yaşadıklarını bildirdi. Olay hakkında araştırma yapmaya başlayan polis ekipleri, bölgeyi inceleme altına aldılar. Yapılan araştırma sonucunda bölgedeki bir tarlada iki tepecik bulundu.Tepeciklerden birinin girişini bulan polis ekipleri, içerisinde Bitcoin madenciliği yapmak için kullanılan teçhizatların yer aldığını tespit ettiler.

Çin’deki Gizemli Tepeciklerin Altından Bitcoin Madenciliği(!) Çıktı Bitcoin

Polis ekiplerinden yapılan açıklamada, tarlada bulunan tepeciklerde gerçekleştirilen Bitcoin madenciliği olayının tekil bir olay olmadığı belirtildi. Polis, aynı hafta Heilongjiang eyaletinin bir ilçesinde bir köpek kulübesinin altına yerleştirilmiş bitcoin madenciliği ekipmanlarını bulduğunu açıkladı. 

Çin’de artan Bitcoin madenciliği faaliyetlerinin son günlerde Bitcoin fiyatlarında gerçekleşen artıştan kaynaklandığı düşünülüyor. Ülkede kripto para ticareti yasak olsa da kripto para madenciliği yasak değil. Çin’de elektriğin ucuz olması geçmişte de benzer şekilde yaygın bir kripto madencilik faaliyeti yürütülmesine neden olmuştu.

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir