REKOR: DeFi Protokollerine Para Yağdı

Merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemine kilitlenen varlıkların toplam değerinde yeni bir rekor kırıldı.

Haberler

Merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemi büyümeye devam ediyor. Alternatif finans varlıkları üzerinden gelir elde etmek isteyen kullanıcılar DeFi protokollerini tercih ettikçe, sisteme kilitlenen varlıkların miktarı da katlanıyor.

DeFi Pulse tarafından paylaşılan verilere göre, 17 Ağustos itibarıyla merkeziyetsiz finans protokollerine kilitlenen toplam meblağ 6,33 milyar dolara ulaştı.

İki ayda DeFi ekosistemi yüzde 472 büyüdü

REKOR: DeFi Protokollerine Para Yağdı Bitcoin

DeFi ekosisteminde kilitlenen varlık miktarı ve yıllık değişim. Kaynak: DeFi Pulse

Haziran ayının ortasından itibaren yüksek ivmeyle artış yakalayan sektör, iki ayda yüzde 472 oranında büyüdü.

DeFi Pulse verilerine göre, 16 Haziran tarihinde 1,1 milyar dolar değerindeki sanal varlık, merkezi olmayan protokoller üzerinde kilitliyken, 17 Ağustos itibarıyla bu tutar 6,33 milyar dolara çıktı.

Paylaşılan verilerde, DeFi ekosisteminde kilitli duran tokenler arasında en çok Maker’ın (MKR) tercih edildiği gözüktü. Toplam miktara oranla kilitlenen MKR miktarı, haber yayına hazırlanırken yüzde 23,06 olarak ölçülmüştü.

Üç token ekosistemin yarısını oluşturuyor

REKOR: DeFi Protokollerine Para Yağdı Bitcoin

En çok yatırım yapılan 10 DeFi protokolü. Kaynak: DeFi Pulse

Kilitlenen toplam meblağın 6,33 dolar olarak hesaplandığı DeFi ekosisteminde, ilk üç tokenin toplam değeri 3,6 milyar doların üzerinde gözüküyor.

İlk sırada yer alan Maker (MKR) 1,46 milyar dolarlık hacim oluştururken, Aave (LEND) protokolünde kilitlenen meblağ 1,13 milyar dolar olarak ölçüldü. 1 milyar doların üzerindeki üçüncü isim ise Curve Finance (CRV) oldu.

İstatistiklerde, son 24 saatte yüzde 17,92 yükseliş gösteren Synthetix (SNX) dikkat çekerken, onu Compound (COMP) protokolü takip ediyordu.

İlginizi çekebilir: Compound Protokolü (COMP) Nedir? Nasıl Çalışır?

Uzmanlar “Gelecek DeFi’de” diyor ama sektörü bilmeyen çok

Merkeziyetsiz finansın ivme kazanması önde gelen kripto para borsalarının da dikkatini çekiyor. Kullanıcılarına alternatif çözümler sunmanın peşindeki isimlerden olan Binance CEO’su Changpeng Zhao, merkeziyetsiz borsalara yatırım yapmanın merkezi borsalar için zor olmayacağını söyledi.

Cointelegraph tarafından bildirildiği üzere, DeFi projelerine ilgi artmasına rağmen, kripto para yatırımcılarının bile bu sektörden bihaber oldukları ortaya çıktı.

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir