Bitcoin Yeni Zelanda Doları’nı Solladı!

Bitcoin Yeni Zelanda Doları’nı Solladı!

12 bin doları aşan Bitcoin’in piyasa değeri, Yeni Zelanda Doları ve Bank of America’yı geride bıraktı

Yeni yatırımcılardan daha fazla destek gören Bitcoin’in piyasa değeri, Bank of America’nın piyasa değerini aştı.

AssetDash’in verilerine göre Bitcoin’in (BTC) mevcut piyasa değeri, son 24 saat içerisinde yüzde 3,2 artarak 226 milyar doların üzerine çıktı. Diğer yandan Bank of America’nın piyasa değeri yüzde 2 değer kaybıyla 224,4 milyar dolara geriledi. Bu değişimle birlikte Bitcoin, 230 milyar dolar değere sahip PayPal’in hemen ardına yerleşti.

Bank of America, piyasa değeri bakımından Bitcoin’in gerisinde kalan ilk yasal para temelli kuruluş değil. Bitcoin’in büyük yasal para birimlerine karşı yükselişini takip eden FiatMarketCap’e göre Bitcoin’in piyasa değeri, Yeni Zelanda Doları’nı da geride bıraktı.

Yeni Zelanda Doları, değeri 227 milyar dolar eden 346,4 milyar arza sahip. Bu durumda Bitcoin, tüm yasal paralar arasında 34. sırada yer alırdı.

Geleneksel yatırımcılar kriptoyu seçiyor

2020’de ABD Merkez Bankası küresel salgının ekonomik etkilerini azaltmak için birçok tartışmalı önleme imza atınca, Bitcoin kademeli bir büyüme gösterdi. Fed’in önlemleri, finansın önde gelen isimlerini ilk kez kriptoyu değerlendirmeye yöneltti.

Koruma fonu Tudor Investment Corporation’ın kurucusu Paul Tudor Jones, mayıs ayında portföyünün bir kısmını Bitcoin’e ayırdığını açıkladı.

Gemini’nin kurucuları Winklevoss kardeşler ile görüşen Barstool Sports kurucusu Dave Portnoy da 200 bin dolarlık Bitcoin ve 50 bin dolarlık Chainlink satın aldı.

Cointelegrapf
] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir