Malta Bitcoin Borsası Malta Menkul Kıymetler Borsası’na Taşınarak Resmiyet Kazandı

Malta Dijital Borsası (MDX), 5 Mart’taki Malta Times Borsası’nın dijital değişim biriminin başlatılması düşüncesinde Malta Menkul Kıymetler Borsası’na (MSE) geçiş yapıyor.

MDX’in, dijital varlıklar ticareti için ikincil bir piyasa oluşturacak olan çok taraflı bir ticaret platformunu teşvik etmek için bir menkul kıymet lisansı alma sürecinde olduğu bildiriliyor. MDX’in kurucusu ve yürütme başkanı Rick Klink, “Malta Menkul Kıymetler Borsasına taşınmak, şimdi fiziksel olarak bir sonraki kurumsal finansal yenilik dalgasının kalbinde yer almamız anlamına geliyor” dedi.

Hareket, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Malta Mali Hizmetler Kurumu’nun (MFSA) Para Karşıtı Aklanmayı (AML) denetlemesinde ve bu ayın başlarında terörizmin finansmanı (CFT) ile mücadelesinde kritik boşluklara sahip olduğu ifadesinin ardından geldi.

Finansal Sistem Kararlılık Değerlendirme Raporunda IMF, blok zinciri ve kripto para birimi hizmet sağlayıcılarını denetlemek için daha fazla kaynak kullanmasını önerdi. Ayrıca, dijital varlıklar ve e-oyun gibi yeni teknolojiler ve IIP ile ilgili fonlar dahil olmak üzere yararlanıcı sahibi bilgisi ve riske duyarlı hesapların izlenmesi için gelişmiş tarama işlemlerine ihtiyaç duyulduğunu da belirtti.

Yine bu ay, bir dizi yasal firmanın ve finansal şirketin iddia ettiği gibi Malta Times ‘a bankaların hesap açma başvurusunu reddettiğini söyledi. Kaynaklara göre, bankalar her zaman birbirleriyle bağlantılı olmasalar da, dijital para birimi ile blok zinciri arasında ayrım yapmadıklarını belirtti.

Şubat ayında MFSA, yeni teknolojilerle ilişkili siber güvenlik konusunda bir istişarede bulundu. Kılavuz, sanal para birimlerine, ihraççıların yanı sıra Sanal Finansal Varlıklar Yasası (VFAA) için aracılar ve hizmet sağlayıcılara yatırım yapan profesyonel fonları hedeflemektedir, ikincisi müşterilerle otorite arasında aracı olarak hareket eder.

Malta Bitcoin Borsası Malta Menkul Kıymetler Borsası'na Taşınarak Resmiyet Kazandı Bitcoin
] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir